Druivenrassen

JOHANITTEROktober 2015 - januari 2016 067

De druif geeft een fruitige wijn met zachte zuren en lijkt op een combinatie van Riesling en een Pinot Gris, met kruidige tonen van meloen, peer of mandarijn. Lekker bij vis, schaaldieren, zuurkool en droge worst.

SOLARIS

Een druif met een exotisch fruitbouquet. De droge wijn doet denken aan een Chardonnay. Aanbevolen bij kruidige gerechten.

SOUVIGNIER GRIS

Doet denken aan Pinot Blanc of Pinot Gris, met een uitgesproken bouquet van tropisch fruit. Soepel en makkelijk drinkbaar.

RONDO

De druif geeft een wijn met een zuidelijk karakter, met zwart fruit en een nootachtige smaak. Gaat goed samen met pasta, wit vlees en milde kazen.

PINOT NOIR
Een alcoholrijke, fluweelzachte, volle wijn met een vleug amandel en weinig tannine. Heerlijk bij kip, parelhoen, eend, kalfsvlees, wild, tonijn en zachte kazen.