De wijn

NIEUWPresser

De Saalhof Presser love Brut is een mousserende wijn met fluweel zachte bubbels. Bloemen, citrus en een notige ondertoon met frisse zuren; perfect als aperitief. Een wijn met karakter, meer dan 18 maanden in kelders gerijpt. De wijn is een speciale uitgave van onze wijngaard in het kader van 400 jaar Kaap Hoorn. De fles bevat 375 ml en heeft een alcohol percentage van 12%.

Na de start in 2006 aan de Oosteinderweg in Wognum is onze wijnmakerij nu voorzien van de modernste apparatuur. Grote roestvrij stalen vaten staan opgesteld in rij en lageren we wijn op eikenhouten vaten uit de Bourgogne en Bordeaux.

Eén wijn type (ook Johanniter) is gemaakt naar een Loire smaak en rijpt in een 2 jaar oud eiken vat. Dit gaat iets langer duren. Het is een experiment, maar de voortekenen zijn zeer goed.

Dan de rode wijn: de Rondo ligt op Frans en Amerikaans eiken houten vaten. Deze blijft tot zeker één jaar staan. We oogsten prachtig fruit van de stokken in Nibbixwoud. Deze zijn meer dan 15 jaar oud. Biologischer dan deze wijn kan bijna niet. De geur van zwart fruit en chocolade met eiken tonen wordt een fantastische beleving in de mond.

Mousserende wijnen; De Presser Love. U heeft misschien al gelezen of gehoord dat we in 2015, meer dan 1000 liter mousserende wijn hebben gemaakt. Na overleg met onze vaste afnemers hebben we besloten ook voor 2o16 zelf een voorraad te houden. De wijn is gemaakt van de Pinot Noir. Een mooie  wijn volgens een traditionele flessen vergisting. De wijn wordt gecontroleerd door een wijnanalyse laboratorium en de meeste worden volgens biologische richtlijnen gemaakt samen met onze wijnbouw adviseur.

Onze Secco ”het mirakel van West-Friesland” is volop verkrijgbaar. Een Secco type en een uitstekend alternatief voor de Presser Love.